NOW 3 – Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid –
Met de NOW-regeling kun je personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. Doel is zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. De NOW 3 heeft andere voorwaarden dan zijn voorganger en loopt door tot 30 juni 2021. NOW 3 is ingedeeld in 3 subsidieblokken van 3 maanden. Het UWV voert de regeling uit. Aanvragen: van 16 november tot en met 13 december 2020.
Highlights over de NOW 3
Wat zijn de voorwaarden?
- Werkgever betaalt zijn werknemers 100% door!
- Werkgever is verplicht de subsidie expliciet te gebruiken om de loonkosten te betalen.
- Werkgever is verplicht werknemers te informeren over een toegekende aanvraag.
- De werkgever moet tijdig loonaangifte doen.
- De aanvrager moet na afloop van de subsidieperiode een definitieve opgave van de omzetdaling indienen met daarbij een accountantsverklaring of een verklaring van een deskundige derde.
- Werkgevers moeten hun werknemers stimuleren ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen.
Hiervoor moet je bij de NOW-aanvraag een verklaring over afleggen.
Via het programma NL-Leert door kunnen mensen kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen of online scholing volgen. Dit kan weer vanaf 1 december. - Geen winstuitkering en bonussen aan aandeelhouders, bestuur en directie uitkeren! Dit geldt alleen als het voorschot op de tegemoetkoming 100.000 euro of meer is. Of als de definitieve tegemoetkoming 125.000 euro of meer is.
Checklist voor de aanvraag
- Uw bedrijfsgegevens: naam, adres, mobiel telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummer, gegevens contactpersoon.(al deze informatie is op uw uittreksel Kamer van koophandel te vinden)
- Het loonheffingennummer: voor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen. (loonheffingsnummer is op de loonheffingsaangifte te vinden)
- De 3 maanden waarover u minstens 20% omzetverlies verwacht.
- Het verwachte percentage omzetverlies in die periode. Schat dit percentage zo precies mogelijk in. Zo voorkomt u dat u een te hoog bedrag ontvangt en misschien later geld moet terugbetalen. (probeer o.b.v. afgelopen maanden een reële inschatting te maken)
- Het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder: het rekeningnummer dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalen. Een buitenlands rekeningnummer is alleen toegestaan als dit een SEPA-rekeningnummer is.
- Een kopie van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding): een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemen. Rekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn.
Komt u er zelf niet uit? Wanneer u bij deze aanvraag hulp nodig heeft helpen wij u hierbij. Geen enkel probleem, wij verzorgen de gehele aanvraag voor u.